کنفرانس آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر در بیمارستان امام خمینی(ره)دهدشت به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
کنفرانس آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر در بیمارستان امام خمینی(ره)دهدشت به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛ به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر کنفرانس پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر در سالن آمفی تئاتر بیمارستان برگزار شد.
دکتر محمد طاهر طیب زادگان مدرس این کنفرانس گفت : اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی عوارض جسمی و روانی بسیاری دارد و از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی به شمار میرود. عوارض ناشی از اعتیاد باعث رکود اجتماعی در زمینههای مختلف میشود و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است. اگر علل گرایش افراد به مواد مخدر بررسی و برطرف نشود، درمان جسمی و روانی نیز نتیجه بخش نخواهد بود. ریشه کن کردن اعتیاد به طور کامل امکان پذیر نیست ولی میتوان با تلاش و تدبیر آن را کنترل کرد و با ارتقا سطح آگاهی افراد جامعه باعث پیشگیری از اعتیاد شد.
وی در ادامه افزود : اعتیاد درواقع نوعی وابستگی است . وابستگی به مصرف مادهای یا رفتاری که انجام ندادن آن یا قطع ناگهانی آن سیستم روانی و جسمی فرد را دچار مشکل میکند.
متخصص روان پزشکی بیمارستان در ادامه تاکید کرد : بهترین گام در جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر، اجتناب از استعمال مواد در وهله اول است.پیشگیری از اعتیاد به خصوص در کودکان و نوجوانان یکی از وظایفی است که والدین بایستی با آگاهی کامل آن را انجام دهند. اکثر مردم شروع به مصرف مواد مخدر در سن جوانی می کنند، و قبل از اینکه متوجه آثار مخرب آن روی زندگی شوند، دچار اختلال می شوند.
اضطراب و استرس از فاکتورهای فردی در گرایش به اعتیاد، تأثیر زیادی دارد. تحقیقات نشان داده است که یکی از علتهایی که نوجوان به سمت مصرف مواد رفته ، رسیدن به حس آرامش کاذب بعد از مصرف آن است.
دکتر طیب زادگان اذعان کرد : یکی دیگر از فاکتورهای مؤثر در اعتیاد نوجوانان، خشم بالا و پرخاشگری شدید نوجوان است . پرخاشگری نوجوان بیشتر از اینکه از عوارض بلوغ باشد تحت تأثیر رفتارهای والدین با نوجوان و عدم درک درست نوجوان است. جرات نه گفتن یکی از مهارتهای زندگی است که فرزندتان در هر سنی باشد لازم است آن را یاد بگیرد.
وی سابقه اعتیاد به مواد مخدر و مصرف الکل یکی از والدین را زمینه ای برای قرار گرفتن نوجوان در دام اعتیادعنوان کرد.
مدرس کنفرانس آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر در پایان گفت : درصد زیادی از نوجوانان علت اولین تجربه مصرف مواد خود را اینگونه بیان میکنند : “همه بچهها مصرف میکنند من هم امتحان کردم …” .نکته مهم در مورد مواد مخدر این است که متأسفانه امروزه نوجوانان نگرش مثبتی نسبت به مواد مخدر دارند و باورشان این است که با یکی دو بار مصرف وابسته به مواد نمیشوند. وظیفه سنگینی بر عهده ما والدین و اولیا مدرسه است تا در مورد خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر به نوجوانان آگاهی و اطلاعات بدهیم.
هر چه فرزند شما اعتماد به نفس بالاتری داشته باشد ،عزتنفس بالاتری دارد و در دوره نوجوانی آسیب کمتری میبیند. با دادن مسولیتهای زندگی روزانه به نوجوانان و سپردن تصمیم گیری های مربوط به خودشان مسولیت پذیری را در آنها بالا برده و آسیب پذیری آنها را کم کنید .
افراد نوجوان را درک کنید و به صحبتهایش گوش بدهید ، به احساسات و عواطفش احترام بگذارید و او را بدون قید و شرط همانطوری که هست بپذیرید ، تا بتوانید در دوره نوجوانی در کنارش باشید و از او در برابر آسیبهای محیط و جامعه محافظت کنید.
لازم به ذکر است این کنفرانس دارای گواهی آموزشی شش ساعته بوده و اسلایدهای نمایشی با موضوع پیشگیری و درمان اعتیاد و راه های مبارزه با مواد مخدر و روز شمار هفته مبارزه با مواد مخدر به نمایش گذاشته شد.
روز شمار هفته مبارزه با مواد مخدر در سال 1402 :
سه شنبه 30 خرداد : مشارکت همگانی ، خیرین ،مبارزه اجتماع محور با مواد مخدر
چهارشنبه 31 خرداد: میثاق با ولایت ، تلاش جهادی،مبارزه همه جانبه با مواد مخدر
پنج شنبه 1 تیر: ایثارگران ، شهدا ، پیشگامان جامعه سالم و عاری از اعتیاد
جمعه 2 تیر: معنویت ، ورزش ، پیشگیری از اعتیاد
شنبه 3 تیر: ایمان امید، یاریگران زندگی، پیشگیری از اعتیاد
یک شنبه 4 تیر: درمان های نوین، اشتغال، صیانت از بهبود یافتگان
دوشنبه 5 تیر: مبارزه هوشمند و دانش بنیان، عزم بین المللی، پیشگیری از اعتیاد